Coating

Coating

Verschillende soorten coatings en wanneer ze te gebruikenBij elke vorm van productie zijn er veel verschillende termen en processen die de leek vreemd zijn. Het aanbrengen van coatings is een van die termen. Dit proces wordt vaak gebruikt om de integriteit van een product te beschermen, of om een esthetisch element toe te voegen. Er zijn veel verschillende soorten coatings die op een product kunnen worden aangebracht, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Hier volgt een kort overzicht van enkele veel voorkomende soorten coatings, en wanneer je ze zou willen gebruiken.Poedercoating Poedercoating is een soort coating die wordt aangebracht als een droog poeder. Het poeder kan elektrostatisch geladen of gefluïdiseerd zijn. Poedercoating wordt vaak gebruikt op metalen oppervlakken om het uiterlijk of de duurzaamheid van het voorwerp te verbeteren.

Dit type coating wordt onder hitte uitgehard om een harde afwerking te vormen Vloeibare coating Bij vloeibare coating wordt, zoals de naam al aangeeft, een vloeistof op het oppervlak van een voorwerp aangebracht. Dit type coating kan zowel dun als dik zijn. Vloeibare coatings worden vaak gebruikt om het voorwerp te beschermen tegen corrosie of slijtage UV-coating UV-coatings worden uitgehard onder ultraviolet licht in plaats van onder hitte zoals andere soorten coatings.

Dit type coating wordt vaak gebruikt vanwege de glanzende afwerking. UV-coatings kunnen ook worden gebruikt voor hun bescherming tegen schade door zonlicht Epoxy Coating Epoxy coatings bestaan uit twee delen de hars en de verharder. Deze twee delen worden met elkaar gemengd en vervolgens op het oppervlak aangebracht. Epoxy coatings worden vaak gebruikt om de duurzaamheid of het uiterlijk van een voorwerp te verbeteren

Conclusie


Er zijn veel verschillende soorten coatings die op gefabriceerde producten kunnen worden aangebracht om hun duurzaamheid of esthetiek te verbeteren. De vier meest voorkomende soorten coatings zijn poedercoating, vloeibare coating, UV-coating en epoxycoating. Elk type coating heeft zijn eigen unieke eigenschappen waardoor het voor bepaalde toepassingen geschikter is dan andere. Bij het kiezen van een coating voor je product is het belangrijk om rekening te houden met het soort afwerking dat je zoekt, en met het beschermingsniveau dat je nodig hebt.

Coating wiki

Hier klikken

Klikken

Klik hier

coating

Link toevoegen